No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Doble discriminació: el testimoni de la Niobe

Ser dona ja és frustrant per se en el món que vivim (quelcom que no hauria de ser així, ja que tots i totes som, en essència, persones). En el meu cas, he d'afegir una característica que encara m'estigmatitza més: tinc un trastorn mental (oh! ¡Es el fin de mis días!).

Crec bastant en l'astrologia i us he de dir que vaig néixer al març, concretament la primera setmana, per tant, sóc Peixos d'horòscop. Aquest fet influeix (diuen) en què sigui sensible, visqui en el meu món i amb les emocions a flor de pell.

Això concorda bastant amb l'estereotip de dona fràgil que es té a la societat, però m’hi oposo totalment i fermament a aquesta creença. Per què? La meva (poca o molta) experiència vital m'ha demostrat que s'ha de ser molt valenta per demostrar emocions i saber parlar d'elles.

M'ha costat arribar fins aquí, no tot ha sigut fàcil. El meu entorn ho ha posat difícil, ja que degut a aquesta suposada vulnerabilitat per ser dona i tenir un problema de salut mental, sumat a la meva predisposició a no callar-me i exterioritzar emocions (ja siguin bones o dolentes), tenim un petit còctel que acaba en paternalisme ad infinitum (pero, ¡ojo! "Es por tu bien…", o eso dicen).

 

Llegeix els testimonis complets de les activistes que han escrit sobre aquesta doble opressió:

       
       

 

 

#Fragilitat #Familia (Niobe)

#infantilització #sobreprotecció #sanitari #maternitat (Isa)

#Inestabilitat #descrèdit #Sanitari (Georgina)

#fragilitat #autonomia #maternitat (Marta)

#Infantilització #parella #maternitat #sanitari (Martina)

#inestabilitat #histèria #fragilitat #amics (Elisenda)

 

Cargando, un momento, por favor