No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Presentació: “Anàlisi comparativa: informació local vs. internacional”

Jueves, 06 Diciembre 2018 13:11

Quantes vegades hem vist com els mitjans de comunicació utilitzen trastorns de la salut mental per descriure o justificar situacions relacionades amb la violència, la por o el desconcert? Des d'Obertament i el Grup de Periodistes Ramon Barnils impulsem l'Observatori de mitjans i salut mental amb l'objectiu d'analitzar com i per què els periodistes parlen sobre salut mental i si, quan ho fan, contribueixen a fomentar l'estigma i els prejudicis o, al contrari, ajuden a combatre'ls.

Enguany la feina conjunta entre el Grup de Periodistes Ramon Barnils i Obertament s’ha materialitzat en un nou informe de l’Observatori de mitjans i salut mental: Anàlisi comparativa: informació local vs. internacional. El proper dimarts, 18 de desembre, a les 19h es presentaran els resultats de l’informe al Palau Macaya i, seguidament, tindrà lloc una taula rodona on tractarem la temàtica: “La veu de la persona amb trastorn mental als mitjans de comunicació”. El debat comptarà amb la participació de Dani Ferrer i Talia Nieto, activistes en primera persona, Natàlia Vila, periodista del Diari Ara, i Fidel Masreal, periodista de El Periódico i autor del llibre “Convivir con la depresión”.

Amb la intenció de focalitzar l’anàlisi dels mitjans en aspectes més concrets, aquest any l’estudi s’ha centrat en dues seccions concretes. Per una banda, notícies internacional, donat que a estudis anteriors s’ha constatat que era la secció més estigmatitzant. Per una altra banda, notícies locals, davant la demanda dels professionals de mitjans locals que no es veien representats a les conclusions dels informes anteriors.

Informació detallada:

  • Quan? Dimarts 18 de desembre a les 19h
  • On? Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona)

Programa complet de l’acte:

  • Benvinguda a càrrec dels presidents d'ambdues entitats: Edgar Vinyals (Obertament) i Ferran Casas (Grup Barnils)
  • Presentació dels resultats de l'informe amb Ariadna Rogero i Magda Oliver, tècniques que han elaborat l'estudi d'Obertament i el Grup de Periodistes Ramon Barnils
  • Taula temàtica "La veu de la persona amb trastorn mental als mitjans de comunicació" amb la participació de:

Dani Ferrer, activista en primera persona contra l'estigma de la salut mental

Talia Nieto, periodista i activista en primera persona

Natàlia Vila, periodista del Diari Ara

Fidel Masreal, periodista de El Periódico de Catalunya i autor del llibre "Conviure amb la depressió"

Les places són limitades, per tant, caldrà que us apunteu mitjançant el formulari que trobareu a continuació:

Cargando, un momento, por favor