No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Comencen les formacions antiestigma!

Imatge - Header
Lunes, 02 Marzo 2020 09:41

Des d’Obertament presentem les formacions antiestigma, un seguit de sessions formatives adreçades a persones que estiguin passant o hagin passat per un problema de salut mental i vulguin lluitar contra l’estigma i la discriminació. Les formacions antiestigma ofereixen una sèrie d’eines gratuïtes per tal d’esdevenir activistes, totes elles adaptades a les necessitats i els interessos de les persones que vulguin iniciar aquest camí. Tot i que hi ha certa flexibilitat a l’hora de rebre les formacions, des d’Obertament recomanem seguir el següent itinerari:

  • HOP (Honest, Open and Proud): conjunt de 2 sessions per reflexionar sobre l’impacte social i identitari que pot generar el reconeixement de tenir o haver tingut un trastorn de salut mental. Tot i que és recomanable, aquest pas no és obligatori per ser activista.
  • FORMACIÓ INICIAL D’ACTIVISTES: conjunt de 3 sessions per dotar de coneixements que ajudin a identificar comportaments estigmatitzants, la seva manifestació i com actuar davant d’ells. Aquesta formació és imprescindible per esdevenir activista antiestigma i participar de les diferents accions i projectes que promou l’entitat.
  • FORMACIÓ DE PORTAVEUS: conjunt de 2 sessions que aporten eines i recursos per poder transmetre millor l’experiència de vida envers la salut mental. L’objectiu principal és trencar amb el tabú i combatre estereotips, mites i falses creences.

Un cop finalitzada la formació inicial d’activistes podràs participar a diferents àmbits de l’entitat com, per exemple, a assessoraments i reunions amb periodistes, a les campanyes comunicatives o formant part de les formacions continuades. La tasca dels activistes és i ha sigut indispensable per a la feina que desenvolupa Obertament. Gràcies als seus testimonis, opinions i participació en general s'han pogut cocrear i implementar projectes antiestigma com el What’s up! Com vas de salut mental? , de lluita contra l'estigma a l'àmbit educatiu, o el PAMS – Projecte Antiestigma al Món Sanitari 

Si vols conèixer la opinió de dues activistes que han realitzat aquestes formacions, pots llegir l’entrevista a la Magda i Montse a través d’aquest enllaç.

Cargando, un momento, por favor