No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Dimecres 7, 'Parla Obertament' passa per la parada de metro de Mundet!

Imatge - Header
Martes, 06 Marzo 2018 16:30

06/03/2018 - Aquest dimecres, el #sofaobertament fa la següent parada arreu de Catalunya. La campanya Parla Obertament arriba al metro de Barcelona, on després d'haver hagut de suspendre les accions previstes pel passat dimecres 28 de febrer, aquestes es van reprogramar per aquest dia 7 de març. Des de les 10.30 i fins les 19 hores, la instal·lació itinerant de la campanya estarà a la parada de Mundet per contribuir a que la ciutadania reflexioni sobre la seva percepció de la salut mental i la realitat d'aquest àmbit, que es veu afectat per l'estigma i la discriminació.

Dos plafons de gran format ens qüestionen sobre una realitat alarmant: la incidència de la discriminació per raó de salut mental en les esferes més importants de la vida. L’objectiu és que els vianants, especialment els centenars de joves universitaris que passen cada dia per aquesta parada, atrets per unes dades que podrà veure des de lluny, s’acostin a participar en una enquesta interactiva i de l’experiència n’obtinguin una mirada més conscient sobre la problemàtica. El cas de la Isabel no és aïllat. 1 de cada 4 persones patiran un trastorn mental segons l’OMS. I al mateix temps, 8 de cada 10 persones amb trastorn mental afirma haver-se sentit discriminada o amb sentiment de culpabilitat a causa del trastorn. 

El sofa Obertament, que ja havia estat protagonista en anteriors campanyes i que és el leitmotiv que acompanya les accions de carrer, és l’element que novament convida a prendre’s una estona per aturar-se i poder parlar obertament sobre un tema que porta anys silenciat. Les persones que han viscut l’experiència de passar per un episodi destacable d’haver de cuidar la seva salut mental són, en aquest cas, les encarregades de portar les seves històries al carrer per tal de fer caure els prejudicis de les persones que s’acostin a participar.

“Quan no sàpigues de què parlar parla” és la crida perquè per donar suport a una persona que està passant per un problema de salut mental no cal ser-ne un expert, tan sòls cal deixar les pors a un costat i tenir la predisposició d’escoltar, com també d’obrir-se a compartir les preocupacions pròpies.

Edgar Vinyals, president d’Obertament ho expressa ben clar: “Si modifiquem els prejudicis, això està afavorint els processos de recuperació i els recursos, i aconseguirem que continuem avançant contra l’estigma”.

La campanya, a més de les accions al carrer, incorpora les noves tecnologies per tal d’arribar als públics més joves. Entrant a www.parlaobertament.org persones de tota edat i condició podran participar al joc interactiu que permetrà posar a prova els propis prejudicis i la forma de reaccionar davant la notícia de que algú del teu entorn pot estar travessant una experiència delicada en relació a la seva salut mental.

Cargando, un momento, por favor