No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Llibres sobre salut mental per Sant Jordi: 'El día de la victoria'

Imatge - Header
Miércoles, 11 Abril 2018 16:42

10/04/2018 - El 23 d'abril se celebra la Diada de Sant Jordi i el Dia del Llibre, i a Obertament volem aprofitar-ho per recomanar llibres que, d'una forma o una altra, tractin la temàtica de la salut mental i l'estigma social que existeix envers la mateixa. Novel·les amb un personatge amb depressió, assajos sobre l'ansietat, el dolor o l'empatia, relats breus sobre experiències personals, autobiografies amb testimonis propis, cómics... no ho volem circumscriure a un gènere, ni tampoc jutjar-ne les obres (però compte, sí que ens encantaria que ho fèssiu vosaltres mateixos publicant una ressenya o crítica als blogs!). Senzillament, volem que es llegeixi i que se'n parli, de salut mental: així, trenquem la roda del desconeixement i els prejudicis i, per tant, seguim combatent l'estigma. I 'El día de la victoria', de Guillermo Carandini, en parla, d'aquest tema.

Per això, és un dels títols que recomanarem durant els propers dies. A la imatge superior en teniu la fitxa, i aquí sota, un comentari de l'autor: 


"El día de la victoria" es un cómic muy especial. Cuenta la historia del viaje en el que recorrí Perú siguiendo los pasos de mi padre, que había vivido allí años atrás. Hablé con la gente que le conoció, estuve en los lugares que él estuvo y descubrí que se había visto afectado por una enfermedad tan compleja como desconocida: el trastorno bipolar.

Escribir este libro me ayudó a poner las cosas en su sitio; aprender más sobre la bipolaridad y descubrir quién era mi padre y qué podía hacer yo para ayudarle. Es un libro que puede ayudar a los enfermos y sus familiares, ya que cuenta de forma amena una experiencia personal con este trastorno"

Aquí, un llistat d'altres recomanacions:

   
     

 

 

Cargando, un momento, por favor