No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Caminem cap a la campanya 2020: primeres reunions del grup motor

Domingo, 07 Abril 2019 18:03

Tot i que sembli que encara queda molt, a Obertament ja hem començat el procés de creació de la campanya de comunicació del proper any, 2020. A principis de gener vam portar a terme una primera trobada d’activistes que va esdevenir el tret de sortida de les fases de la preparació de la campanya. D’aquesta trobada inicial va sorgir el grup motor, un equip d’unes 8 persones activistes que realitzaran el seguiment de la campanya, des de la detecció de necessitats fins el seu llançament.

Durant les passades setmanes el grup motor de campanya s’ha reunit dos cops. La primera trobada, que va tenir lloc el passat 12 de febrer, es va iniciar amb una petita presentació on vam establir el funcionament del grup motor i vam compartir el calendari de creació de la campanya. Després de fer un repàs de diverses campanyes d’arreu del món i analitzar els diferents àmbits d’intervenció i comportaments a transformar, vam començar un treball més intens a través d’una dinàmica. Amb aquesta primera dinàmica buscàvem trobar quins àmbits de la vida són aquells on l’estigma impacta més i, alhora, en quins d’aquests creiem que hi ha més poder de transformació. Després d’una estona de reflexió i debat entre els diferents activistes, vam arribar a la conclusió de que els àmbits on hi havia més marge de transformació social eren les amistats, la família, el món associatiu, el món educatiu i l’àmbit laboral.

La segona reunió del grup motor va tenir lloc el 20 de febrer. En aquesta nova sessió de treball volíem aprofundir en els àmbits que havíem escollit, amb l’objectiu de detectar comportaments i perfils concrets. La dinàmica que vam fer servir aquest cop consistia en compartir experiències pròpies, tant negatives com positives, vinculades a relacions personals dins dels àmbits esmentats. De tots els comportaments i perfils que es van compartir, destaquem el respecte, la confiança i el suport com a elements positius referents a l’àmbit de l’amistat o el món associatiu, i altres de negatius com la infraocupació, la evitació o la infantilització, patits en àmbits com el laboral o el familiar. Quan parlàvem de la salut mental als llocs de feina vam poder escoltar frases com aquesta: “És més fàcil canviar 3000 cadires per dolors d’esquena que generar espais on poder parlar obertament de salut mental”.

Amb les conclusions d’aquestes dues sessions finalitzen les primeres fases de creació de la campanya. La passada setmana es va iniciar el contacte amb les diferents agències de publicitat que ens han d'enviar les seves propostes d’idea creativa. Unes propostes que valorarem entre tots i totes a una propera trobada. Aviat tindreu més notícies...

Cargando, un momento, por favor