No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Com treballar la salut mental i emocional als instituts?

Jueves, 25 Julio 2019 15:37

El passat 5 de juliol va tenir lloc una sessió informativa dirigida a professionals de l’educació per presentar el projecte What’s up! Com vas de salut mental? L’objectiu de la sessió va ser explicar totes les particularitats del projecte, una iniciativa que ja s’està implementant a prop de 40 centres arreu de Catalunya.

Davant la necessitat de parlar més i millor sobre salut mental i emocional a les aules per tal de lluitar contra els prejudicis i els estereotips del dia a dia, tornem a engegar, un curs més el projecte en col·laboració amb el Departament d’Educació. What’s up! Com vas de salut mental és un programa curricular que, a través de materials, recursos i experiències personals, pretén parlar sobre malestar i benestar mental amb els alumnes de 3er de la ESO.

Durant la sessió, l’Helena Quesada, tècnica del projecte, va explicar a tots els assistents el funcionament del projecte i va donar alguns exemples de dinàmiques i activitats de les unitats didàctiques que s’integren perfectament en el currículum escolar de 3er d’ESO. A més, els assistents van poder escoltar també l’experiència personal de dues professores que ja havien implementat el projecte durant l’any anterior: la Marta, de l’Institut Antoni Cumelles de Granollers i l’Olga, de l’escola Divina Providència de Vilanova. Totes dues coincidien en la facilitat amb la que havien pogut dur a terme el projecte a les seves escoles i van posar algun exemple sobre situacions concretes que havien sorgir en el grup a partir de participar d’aquestes sessions: “Arran el projecte, van sortir molts casos d’experiència pròpia i el grup ho va normalitzar totalment. La rebuda del projecte ha sigut molt bona, ens va sorprendre molt.”

La sessió va finalitzar amb la presentació d’una de les grans novetat d’aquest any: la intranet Com vas. Un espai virtual on tant professors, com alumnes, famílies, entitats de salut mental i entitat juvenils trobaran vídeos d’experiències en primera persona, materials didàctics, formacions online, webinars, un fòrum per intercanviar opinions i moltes coses més!

La sessió va tenir tant d’èxit que de seguida es van esgotar les places, per aquesta raó, tornem a organitzar una segona reunió informativa dirigida a professionals de l’educació el proper 5 de setembre, de 10h a 12h al Palau Macaya. Les places són limitades, cal inscriure’s a través del següent formulari.

També et pot interessar:

Cargando, un momento, por favor