No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Una nova fornada d’activisme antiestigma!

Jueves, 17 Octubre 2019 14:52

Una trentena de persones van finalitzar, aquest mes d’octubre, la formació inicial d’activistes que va tenir lloc durant 4 dissabtes a Torre Jussana. Els i les noves activistes, totes elles amb experiència pròpia en primera persona, han pogut conèixer de primera mà eines, recursos i coneixements teòrics i pràctics per lluitar contra l’estigma en salut mental i ser protagonistes del canvi.

Durant el curs, les persones participants han parlat sobre salut mental, categoritzacions i estigma, debatut sobre els diferents tipus de discriminació per raó de salut mental, també la interiorització dels prejudicis (autoestigma) i compartit quins efectes tenen aquestes discriminacions sobre les persones afectades i com fer-li front a través de l’activisme i la lluita col·lectiva. Tot plegat en un espai proper i de confiança, a través de les experiències i les històries de les persones del curs i guiats per talleristes, també amb experiència pròpia.

Un cop finalitzada aquesta primera part, els nous i les noves activistes podran accedir a la formació per a portaveus en primera persona. Aquesta segona part es centra molt més en relat dels testimonis dels activistes i en la part més pragmàtica i organitzativa de la lluita contra l’estigma. Així, les persones que facin la formació coneixeran el funcionament de la xarxa de portaveus i els missatges claus, analitzaran el rol que han de tenir com a part de la lluita col·lectiva i reflexionaran entorn a les conseqüències que pot tenir l’exposició pública.

La lluita contra l’estigma d’Obertament es nodreix de testimonis de persones que han conviscut amb una problemàtica de salut mental. Per combatre estereotips cal mostrar la realitat i la diversitat de persones que ho han experimentat de primera mà. Els activistes que col·laboren amb Obertament ho fan des de diferents plans, amb diversos nivells d’exposició pública, sempre segons la situació i el procés personal de cadascú.  Des del complet anonimat fins a participar com a portaveu als mitjans de comunicació, contemplem tot un ventall d’espais en els que podràs aportar la teva vivència en primera persona com a base per fer caure l’estigma.

Cargando, un momento, por favor