No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Estigma a l'escola: el testimoni de la Martina

L'àmbit educatiu és un dels que s'han analitzat al recent estudi sobre l'estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016. Tot i que és obvi que l'escola és un dels grans punts de referència des d'on s'ha de lluitar per una societat lliure d'estigmes, les dades recollides ho corroboren: segons l'estudi, el 18,9% de les persones amb trastorn han estat discriminades per part del professorat, i el 51,3% decideixen ocultar-ho al professorat i el 53% als companys i companyes. Aquest és el testimoni de la Martina, que quan anava a l'institut, va patir aquesta discriminació:

"Als 14 anys anys em van hospitalitzar per un intent de suïcidi. Quan vaig tornar a l’institut tothom parlava de mi. I els que em parlaven a la cara em van dir que el suïcidi era de covards o de gent egoista. Aquests comentaris i els xiuxiuejos de tot l’institut em van fer mal. Fins i tot una professora no em va deixar anar a una sortida que es feia al Cottolengo amb la classe perquè feia poc de la meva hospitalització."

  

Vols llegir sobre Microdiscriminacions? 
Minimització - Simptomatització - Condescendència - Supòsit de menor intel·ligència
Supòsit d'incompetència - Perillositat i imprevisibilitat - 'Por al contagi' - Vergonya
Vols escriure la teva experiència en primera persona? Aquí t'expliquem com fer-ho
 

Cargando, un momento, por favor