No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Alerta estigma! SOS!

 
El passat 9 de juliol, el mitjà 'La premsa del Baix' va publicar una notícia titulada 'Detenen un jove amb problemes mentals atrinxerat a casa seva tres dies'. Després de rebre una Alerta Estigma pel tractament periodístic sensacionalista i irresponsable que fa l'article, el vam compartir amb els activistes contra l'estigma en salut mental d'Obertament. Entre les diverses opinions que ens van fer arribar, publiquem aquest text del Dani, que analitza la notícia i en dóna el seu parer, o aquest altre de la Rosa.

L’article té 948 paraules, de les quals apareixen: PERILL (3 vegades), PERILLOSA (1 vegada), AGRESSIVA (1 vegada), AGRESSIU (1 vegada), AGRESSIÓ (1 vegada), INCOHERENT (1 vegada). Per tant, aquí hi ha una associació de trastorn mental amb perillositat, agressivitat, incoherència, etc. A més a més: Resumeix en "psiquiàtric" el que hauria de ser un "centre psiquiàtric" o "hospital psiquiàtric"; el títol "atrinxerat" dóna una idea semblant a la d'una guerra: la trinxera; i "actitud agressiva" apareix en negreta per ressaltar.

Aquesta frase: "Un cop el grup va accedir-hi per la força, va trobar a l’interior diferents obstacles i trampes que el jove hauria preparat amb anterioritat, creuen els agents que amb l’objectiu de causar lesions i dificultar l’acció policial"... de veritat el seu objectiu era "causar lesions"? No es pot interpretar que ho feia per defendre's de les seves al·lucinacions o deliris?

El to que capto del redactat de la notícia és molt negatiu en general, sembla que la persona en qüestió sigui una persona perillosa, agressiva, conflictiva, etc. No s'entén que aquesta persona pugui actuar així degut a un problema de salut mental, sembla que la persona sigui algú menyspreable.

PROU ESTIGMA!

Dani

Cargando, un momento, por favor